SPICE GIRLS MUSIC
MGMVE

MENÜ

  • Megjelenés 2007. November 12.
  • Felételek 1995-2000, 2007 Július
  • Műfaj Pop
  • Hossz 54:54
  • Kiadó Virgin Records
  • Írók Spice Girls - Matt Rowe - Richard Stannard - Andy Watkins - Paul Wilson - Rodney Jerkins - LaShawn Daniels - Fred Jerkins III -  - Harvey Mason Jr.
  • Producerek Absolute - Andy Bradfield - LaShawn Daniels - Rodney Jerkins - Harvey Mason Jnr - Matt Rowe - Richard Stannard
  • Eladás $ 3,000,000 - UK $ 727,000
  • UK HELYEZÉS # 02 - US # 93
  • LIVE The Return of the Spice Girls (2007-08)
  • Kislemezek az albumról
    • 01: Headlines (Friendship Never Ends)

GREATEST HITS Az angol Spice Girls lánycsapat legnagyobb slágereinek albuma. 2007 novemberében adták ki világszerte, kivéve az Egyesült Államokat, ahol korlátozott kiadást kapott 2007. november 6-án a Victoria's Secret-en keresztül, a teljes megjelenést pedig 2008. január 15-én. Ez volt az első albumuk, amelyet hét év múlva adnak ki. évben, és egy kísérő világkörüli turné támogatta. Az album 1,7 millió példányban kelt el 2007 végére, és abban az évben a világ legkelendőbb lányegyüttes-albuma volt. 2012 augusztusában, a Spice Girls fellépése után a 2012-es londoni nyári olimpián, az album újra felkerült az első tíz, húsz és harminc legnagyobb toplistákra világszerte, beleértve az Egyesült Királyságot, az Egyesült Államokat, Új-Zélandot és Ausztráliát.
Az album egyetlen kislemeze, a "Headlines (Friendship Never Ends)" október 23-án jelent meg a rádióban, míg digitálisan november 5-én, kereskedelmi forgalomba pedig 2007. november 19-én.[3][4] 2007-ben hivatalos Children in Need jótékonysági kislemezként is bejelentették. A kislemez a harmadik helyre került az Egyesült Királyság fizikai kislemezlistáján.

HÁTTÉR

A legnagyobb sikerek megreformálásának és kiadásának tervét a média már régóta találgatta, de a tervezett kiadást először Melanie Brown erősítette meg 2005 júniusában. Kijelentette: "Visszajövünk, mert mindannyian akarjuk. Tudom, hogy mindenki készen áll rá. Lesz a legnagyobb slágerek albuma, és rengeteg új dalunk van, amelyeket még senki sem hallott." 2007-ben ismét feltámadtak a pletykák a csoport újraegyesüléséről. Melanie C kommentálta a pletykákat, mondván: "Először van némi igazság a pletykákban… megtörténhet", de ez csak "nagyon rövid ideig… végső búcsú" és köszönet te a rajongóknak. Azt is hozzátette, hogy amikor el kellett dönteni, hogy újra csoportosulnak-e vagy sem, az énekesnő volt az utolsó, aki meghozta a döntést, mivel "félt, hogy nem tudjuk újra megcsinálni. Furcsa időszak volt ez az életemben, sok személyes sz**t, hogy túllépjek a Spice Girls után."
2007. június 28-án a csoport sajtótájékoztatót tartott az O2 Arénában, hogy végre felfedje újraegyesülési szándékát. A konferencia során a csoport megerősítette szándékát, hogy világméretű koncertkörútra induljon, amely 2007. december 2-án Vancouverből indul. A turné hat kontinenst érintene 11 dátumon belül "Újra Spice Girl akarok lenni. Olyanok vagyunk, mint a nővérek, és megvannak a vitáink, de a nap végére újra összejövünk" - mondta Emma Bunton, míg Melanie C megjegyezte, hogy a turné "jó lesz" búcsút rajongóinktól." Victoria Beckham azt is kifejtette, hogy "A fő okom, amiért ezt csinálom, a gyerekeim miatt van, hogy lássák, mit csinált a mami. Egyszer én leszek a menő a családban!". Állítólag fejenként 10 millió fontot kaptak az összejövetelért.

Értékesítés és diagram

Az album több különböző formátumban jelent meg, beleértve a bónusz DVD-ket és CD-ket is. A limitált kiadású dobozkészlet tartalmazza a normál standard kiadású CD-t, egy karaoke CD-t, egy remix CD-t, a csoport zenei videóinak DVD-jét, minden egyes Spice Girl képeslapját és egy baráti karkötőt, amelyen a Spice Girls felirat szerepel. Az Egyesült Államokban az albumot eleinte csak a Victoria's Secret üzletekben adták ki, köztük három letölthető remixet a „Wannabe”, a „2 Become 1” és a „Spice Up Your Life” címmel. Az album még aznap megjelent digitálisan az iTunes Store-on keresztül. Az albumot 2008. január 15-én adták ki országszerte. Annak ellenére, hogy az Egyesült Államokban felülvizsgálták a Billboard listát, amely meghatározta, hogy az exkluzív kiskereskedők által értékesített albumok felkerüljenek a Billboard 200-ra, a Greatest Hits több mint 600 000 példányban kelt el a Victoria's Secret üzletekben, de A 2007. november 13-i héten nem volt jogosult a listára, mivel a Victoria's Secret nem volt engedélyezve a SoundScan-en.
Az Egyesült Királyságban az album lemaradt az első helyről, a 2. helyezést érte el az Egyesült Királyság albumlistáján, Leona Lewis „Spirit”-ét 300 000 példányban verte meg. Eddig több mint 400 000 darabot adtak el belőle az országban. Annak ellenére, hogy az Egyesült Királyságból hiányzik az első hely, sikerült a csoport első első számú albumává válnia Ausztráliában, és ott platina minősítést kapott (több mint 70 000 példányban). A fent említett okok miatt, annak ellenére, hogy több mint 600 000 példányt adtak el a Victoria's Secret üzletekben az Egyesült Államokban, az album alig került be a Billboard 200 top 100-ába, és a 93. helyen végzett. Máshol az album Írországban a 3., Új-Zélandon a 15. helyezést érte el, Olaszországban a legjobb 20, Svédországban és Németországban az első 50, Svájcban, Ausztriában és Hollandiában pedig a 75. helyen végzett. Az album a Billboard által kiadott európai top 100 album listán a top 10-be került. 2012 augusztusában, a Spice Girls fellépése után a 2012-es londoni nyári olimpián, az album újra felkerült az első tíz, húsz és harminc legnagyobb toplistákra világszerte, beleértve az Egyesült Királyságot, az Egyesült Államokat, Új-Zélandot és Ausztráliát.
2019 júniusában a Greatest Hits album dupla platina minősítést kapott az Egyesült Királyságban 600 000 példányban.

KRITIKUS FOGADTATÁS

Stephen Thomas Erlewine (AllMusic) azt írta, hogy az albumon szereplő dalok „pontosan úgy öregedtek, ahogy gondoltad”. Spence D., az IGN munkatársa szerint a Greatest Hits „nagyjából olyan, mint amilyennek számítana”. A The Daily Collegian egyik írója szerint a legnagyobb slágerek összeállítása „megmutatja nekünk, hogy amikor ez az öt nő énekel, fantasztikusan hangzik”, ugyanakkor megjegyzi, hogy tagjai „változtak az egymástól távol eltöltött időben, de a jellegzetes hangzás a Spice Girls ugyanaz marad, mint mindig." Talia Kraines, a BBC Music számára írt kritikája pozitívan értékelte, és azt mondta, hogy "ha te voltál a Spice Girls sok gyűlölőjének egyike annak idején, akkor ez a CD nem fogja megváltoztatni a véleményedet róluk. De ha te úgy nőttem fel, hogy minden mozdulatukat figyelték, akkor ez egy szelet nosztalgia, amely csodával határos módon még ma is frissen hangzik." Nick Levine, a Digital Spy webhelyének munkatársa megjegyezte, hogy "a csoport három albuma közül egyik sem volt mentes a töltelékektől, és kislemezeik általában a legjobb dalaik voltak, így a Greatest Hits egy nagyon örvendetes kiegészítés a banda kánonjához."
Az NME vegyes értékelést adott a válogatásról, és kijelentette, hogy "a kompozíció felénél jól látszik, hogy a Spice Girls milyen drámai módon elvesztette a cselekményt", ugyanakkor megjegyezte, hogy az olyan dalok, mint a "Say You'll Be There" és a "Goodbye" "jó dalok" bármely korban” Aidin Vaziri, a San Francisco Chronicle munkatársa így nyilatkozott: "Miután egy dúsan kiszaladt a kapun olyan finom poptakarmányokkal, mint a "Wannabe" és a "Say You'll Be There", a dolgok szörnyen rosszul mennek a forgatás felénél. Ginger hirtelen eltűnik, beindul az öntudat, és a lányok elkezdenek utolérni a Destiny's Child-t, olyan dalokat használva, amelyek úgy hangzanak, mint az adott banda castoffjai.” A San Antonio Current kritizálta szólóéneküket, és a sikeres szólókarrier okának nevezte őket, és megjegyezte, hogy "nem meglepő tehát, hogy a Spices a legjobban a névtelen diszkókörnyezetben szól" a "Who Do You Think You". Are”, „Stop” és „Spice Up Your Life”. Criag Mathieson, a The Age újságtól azt mondta: "A kudarcot vallott harmadik albumuk, a Forever felületes tudósítása az első két lemezükről szól", ugyanakkor hozzátette, hogy "debütáló kislemezük, a Wannabe továbbra is jó ötlet", és "a rengeteg táskás fotó" lehetővé teszi a plasztikai műtét előtti és utáni megjelenés összehasonlítását." Darcie Stevens, a The Austin Chronicle munkatársa ötből egy csillagot adott az albumnak, és azt mondta: „Tizenöt dal a lány erejéből, ha nem lenne elég az első alkalommal”.

DALLISTA

  • 01: WANNABE - 2:54
  • 02: SAY YOU'LL BE THERE - 3:58
  • 03: 2 BECOME 1 - 4:04
  • 04: MAMA - 3:42
  • 05: WHO DO YOU THINK YOU ARE - 3:46
  • 06: MOVE OVER - 2:44
  • 07: SPICE UP YOUR LIFE - 2:56
  • 08: TOO MUCH - 3:53
  • 09: STOP - 3:26
  • 10: VIVA FOREVER - 4:14
  • 11: LET LOVE LEAD THE WAY - 4:16
  • 12: HOLLER - 3:57
  • 13: HEADLINES (FRIENDSHIP NEVER ENDS) - 3:31
    • Írók Spice Girls, Richard Stannard, Matt Rowe
    • Producerek Richard Stannard, Matt Rowe
    • Kislemez megjelenés 2007. November 5.
    • Eladás $ 150,000 - UK $ 62,000
    • UK Helyezés # 11
  • 14: VOODOO - 3:11
    • Írók Spice Girls, Richard Stannard, Matt Rowe
    • Producerek Richard Stannard, Matt Rowe
  • 15: GOODBYE - 4:22

BONUS TRACK: ITUNES STORE

  • 16: WANNABE (Junior Vasquez Gomis dub) - 6:38
  • 17: TELL ME WHY (Jonathan Peters edit) - 3:24
  • 18: SAY YOU'LL BE THERE (Junior's X-Beats) - 6:57
  • 19: GIRL POWER (video) - 5:26

KISLEMEZEK

HEADLINES (FRIENDSHIP NEVER ENDS) Az angol lánycsapat, a Spice Girls dala a Greatest Hits (2007) legnagyobb slágeralbumukhoz. Írta a Spice Girls, Richard Stannard és Matt Rowe, míg a producere az utóbbi kettő. Az album egyetlen kislemezeként 2007. november 5-én adta ki a Virgin Records. Geri Halliwell 1998-as távozása óta a dal volt az első kereskedelmi kislemez, amelyen a csoport eredeti felállása szerepelt. Ez volt a hivatalos Children in Need kislemeze is 2007-ben. Eddig ez az utolsó stúdiós kislemezük.
A "Headlines (Friendship Never Ends)" egy középtempós ballada, amely lírailag beszél a csoport újraegyesüléséről, és a két évtizeden át tartó barátságukról. A zenekritikusok általában vegyes értékeléseket kaptak a dalról, egyesek "klasszikusnak" nevezték a csoporttól, míg mások úgy érezték, nem volt elég jó. A "Headlines (Friendship Never Ends)" mérsékelt sikert aratott világszerte, a 11. helyig jutott az Egyesült Királyság kislemezlistáján, és ez lett a csoport első olyan kislemeze, amely nem jutott be az első tízbe. Ennek ellenére a kislemeznek sikerült elérnie a harmadik helyet az Egyesült Királyság fizikai kislemezlistáján. Olaszországban, Spanyolországban és Svédországban jutott a legjobb öt közé.
A "Headlines (Friendship Never Ends)" című dalhoz tartozó videoklipet Anthony Mandler rendezte a Pinewood Studios-ban, és 2007. november elején mutatták be. A videó a lányokat egy impozáns szobában ábrázolja, szilvaszínű falakkal és antik bútorokkal, tervezett köntösben.

DALSZÖVEGEK

SPICE GIRLS SPORTY BABY SCARY POSH GINGER

HEADLINES (FRIENDSHIP NEVER ENDS)

The time is now or never, to fit the missing piece
To take this on together, you make me feel complete
We fall into the future, and through the looking glass
The light shines over our heads, and so it comes to pass
(To go beyond the surface, to reach into your soul
This love is not demanding, my heart has told me so
I hold onto my hero, with faith enough to fly (ah-ah)
The power to imagine, will keep this love alive (Harmony))

Let's make the headlines loud and true
I wanna tell the world I'm giving it all to you
Let's make the headlines loud and clear
The best things suddenly happen when you are here
If I lost my way you'd carry me home
Take me all the way to Heaven, never leave me alone (Everything)
And it's just like everything matters when you are near (Matters when you're near)

And it feels so good, every bell's gonna ring
Your love is alive and it's makin' me sing
I could fly, wanna cry, want the whole world to know
We are together, come on baby, lets go
(And words yet to be spoken, will fall upon the page (ah-ah)
Spelling out true devotion, is all we need to say (Harmony))

Let's make the headlines loud and true
(Say you love me and I'll say I love you too (Harmony))

I wanna tell the world I'm giving it all to you
(Just remember what simple words can do (Harmony))

Let's make the headlines loud and clear
(All that I have I give to you my friend (Harmony))

The best things suddenly happen when you are here
(Just remember, friendship never ends (Harmony))

If I lost my way you'd carry me home
Take me all the way to heaven, never leave me alone (Everything)
And it's just like everything matters when you are near (Matters when you're near)
(Say you love me and I'll say I love you too (Harmony))

Let's make the headlines true this time
(Just remember what simple words can do (Harmony))
There's no hiding from this magical state of mind (I feel love, feel, I feel love (Harmony))
If I lost my way you'd carry me home (I know you'd take me all the way to heaven)
Take me all the way to heaven never leave me alone (Everything)
And it's just like everything matters when you are near (Matters when you're near)
(Everything matters, it really matters)

Let's make the headlines loud and true (I feel love, feel, I feel love (Harmony))
Let's make the headlines ('Cause I'm giving it all, yeah, I'm giving it all to you)

VOODOO

(Hey, hey, hey, hey, hey, hey, hey, hey, hey, hey, hey, hey, party-la)
Look in the mirror, behind the make up, like what you see, not foolin' me
I get the picture, you got perfection, think You're a star, know what you are
Hey great pretender, time to break free, a kinda magic, lookin' at me
Cuz the fever's gonna get you yeah yeah
Got to be strong, believe in your power, then you will see, now just trust in me
Everything changes, when you relate it, get up and use it, positively
Shake up the dance floor, move like you mean it, own your potential, reality
Cuz the fever's gonna get you yeah yeah

Get up and use your voodoo, you know you want it bad (So bad)
You wanna lead the way yeah you do, be the best you know you can (You can)
Get up and use your voodoo, get your booty to the floor
You gotta line ‘em up left, right, don't stop, and leave ‘em wanting more
Hey, hey, hey, hey, party-la, hey, hey, hey, hey, party-la

Shake up the dance floor, you got perfection, get up and use it, positively
Cuz the fever's gonna get you yeah yeah

Get up and use your voodoo, you know you want it bad (So bad)
You wanna lead the way yeah you do, be the best you know you can (You can)
Get up and use your voodoo, get your booty to the floor
You gotta line ‘em up left, right, don't stop, and leave ‘em wanting more

Hey, hey, hey, hey, party-la (party-la, yeah)
Hey, hey, hey, hey, party-la (party-la)

Get up and use the voodoo, you know you can
Shake up the dance floor, you got perfection, get up and use it, positively
Cuz the fever's gonna get you yeah yeah (oh, oh-oh)

Hey-hey, hey-hey party la (come on)
Hey-hey, hey-hey party la (party-la, yeah)
Hey-hey, hey-hey party la (party-la) (that’s right)
Hey-hey, hey-hey party la (hey, hey, hey-yeah)

(Hey-hey, hey-hey party-la)
You got to just lose yourself, let the magic get you hot

(Hey-hey, hey-hey party-la)
You got to express yourself, til you're burnin' on the spot

(Hey-hey, hey-hey party-la)
You got to just lose yourself, now the magic's calling you

(Hey-hey, hey-hey party-la)
And you can express yourself, now the voodoo's comin' through

Get up and use your voodoo, you know you want it bad (So bad)
(get up and use the voodoo)

You wanna lead the way yeah you do, be the best you know you can (You can)
(you know you can)

Get up and use your voodoo, get your booty to the floor (get up and use the voodoo)
You gotta line 'em up, left, right, don't stop, and leave 'em wanting more
Hey, hey, hey, hey party-la, hey, hey, hey, hey party-la
Hey, hey, hey, hey party-la

 

Asztali nézet